KAKIJALAN: Sabah

Trip kali ni ke Sabah.

BAHBAHBAHHH..*gelak gaya orang Sabah.

22 – 26 May 2015. Naik belon (baca:flight) ke Sabah. Last minute purchase dpt RM200++ return tiket, naik dkt KLIA2. Schedule semua kwn yang settlekan, so kita enjoy je apa nak jadi dekat Sabah. Itulah gunanya kawan..
Tripmates saya: (bukan nama sebenar)
Milah [ketua]
Wawa [ahlong, keje kutip duit]
Emy [bdk lepas exam]
Syikin [sempoi]
Hajar [kuat bergambar]<boleh thp demand kdg2.
Asyraf & Farid [driver]
Khady [cikgupengiring]. Hehehe *mudah terhibur

Accommodation skali sewa kereta RM 186 sorg. Belum masuk makan

Berehatlah kami di Hotel City Park Lodge. Dpt bilik rooftop, ada tempat termenung lagi, dan hotel ni dekat tgh bandar. Walking distance nak pegi mana2.

Malam lepas sampai, makan ikan bakar tepi waterfront.

23hb May 2015
Hopping Pulau Mamutik and Pulau Manukan.
Blurrppllooopp.. snorkelling [Subhanallah]
: ada ikan, batu karang, sea urchin mcm2 ada. Kalau perhati je lama2 tak bosan
Tak pandai berenang? Takpe, Allah ada.. eh, life jacket ada. 🐡

image

Dah dipanggang enak dgn matahari, snorkelling dan parasailing. Berbaki masa kami pon pulang dgn kulit terbakar dan menonton wayang Pitch Perfect 2 sambil yg lain menonton bola.

24hb May 2015
Misi #sabahgetaway di teruskan ke Kundasang. Before gerak kami isi angin utk tayar kereta.
Namun tayar kempis kembali setelah kami meneruskan perjalanan. Terus ke kedai tayar tukar tayar spare. Tup2 tayar spare pon memang mcm tayar betul.

Next, ke Luanti tgk ikan besar makan kaki. Habis lebam2 kena gigit. Solat jamak zohor asar dekat masjid sebelah. Kita pulang ke homestay. Yeay..
Tempat paling cantik di Kundasang, Kiram Village.

image

Tu cabin Cauliflower, ada queen bed. Kami tidur cabin Cabbage utk 6 org. Sejuk tahap gigil. Nak cerita org sini rajin2. Pagi pagian dh berkebun. Akak dlm gambar atas tu mlm b4 jd receptionist, pg jd gardener. Power2.

Bangun 5.00 pagi semata-mata nak tgk sunrise 5.30 pagi, yup!! Sini subuh awal. Kami ke kaki Bukit Kundasang.. sampai pukul 7.00 pagi.
Kemudian, ke Desa Cattle Farm. Kambing sini putih, albino agaknya.

image

Before balik kita enjoy makan ice cream.

image.

Flavor yogurt sedap!!

Checkout dari Kiram Village.

Kami pulang ke KK. Rushing nak hantar Emy blik . Mlm tu tgk movie lagi utk yg lain2. Saya tak pergi sbb tak berapa nak sihat, mabuk laut + mabuk darat.

Hari terakhir shopping di Pasar Filipino. Nak beli cincin belum mampu, kuih cincin pon jadilah..

Sebelum pulang meet up member UIA PJ. Ukhuwwah sampai ke Sabah gitu.

P/S: Ranau gempa teruk selang beberapa hari lepas kami balik.

Apapun Sabah memang best.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s